KAKO PRIPRAVITI VAŠ DOM NA USPEŠNO IN HITRO PRODAJO?

Četrtek, 23. april 2020

Mnogo lastnikov se ob prodaji lastnega doma prvič sreča z postopkom prodaje. Ključni faktor pri uspešni prodaji nepremičnine je ogled potencijalnega kupca. Neurejena notranjost lahko namreč še tako zainteresiranega kupca odvrne od želje za nadaljne sodelovanje. Z opisanimi koraki pripripravite dom na prodajo:

1. Nepremičnino temeljito očistimo in pospravimo (spomladansko čiščenje)

Ker gre največkrat za prodajo lastnega doma, smo se navadili na določene stvari, ki pa kupca lahko zelo zmotijo. Pospravimo vse odvečne, nepotrebne predmete, saj bo urejena nepremičnina veliko bolj privlačna, saj je pomemben prvi vtis kupca. Svetujemo tudi beljenje, če je to potrebno. S tem dosežemo tudi svež in čist pridih.

2. Umik osebnih stvari

Enako kot opisno zgoraj, je pomembno, da se umaknejo vse naše osebne stvari, da si kupci lahko predstavljajo lasten stil bivanja v tem prostoru. Sem spadajo vsi osebni predmeti: oblačila, spominki, sentimentalni predmeti, slike,…

Za nekoga bo to težak korak, vendar se po ogledu lahko vrne vse slike otrok in družine na mesto.

3. Svetloba

Svetloba je pri prodaji zelo pomembna, saj predstavlja kvaliteto bivanja. Vse rolete, žaluzije, goste zavese in ostale zaviralce svetlobe v prostor umaknemo. Prav tako naj bodo stekla, ogledala čista. Prostor naj bo čim bolj svetel z dnevno svetlobo, če ne drugače, ga osvetlimo z lučmi. Svetel prostor je vedno bolj prostoren, zato je pomembno, da so osvetljeni vsi prostori, hodniki,...

4. Prezračenost in vonjave

Umakniti je potrebno vse vonjave, ki niso dobre; torej stare, težke preproge, vonjave domačih živali, čisti WC in kopalnice, morebitne plesnive in vlažne stene saniramo. Teh vonjav, se tisti, ki bivajo v nepremičnini, velikokrat tudi ne zavedajo, zato prosite soseda, sorodnika, naj poda iskreno mnenje o vonjavah v vašem domu in ukrepajte. V vašem domu naj se čuti svež zrak.

5. Okolica doma

Če živite v hiši oz. ima vaša nepremičnina tudi okolico, je to prvi vtis, ki ga kupec dobi ob obisku. Okolica naj bo urejena, pospravljena in prijetna, kot je seveda to mogoče, brez velikih vložkov.

 

Vse aktivne prodajlce spodbujamo, da si prenesesejo in natisejo priložen seznam, ki vam bo v pomoč pri ogledih:

Aktualna ponudba

Gorenjska, Tržič - prodaja, stanovanje

  • 129.000,00 €
  • 71 m²
  • Prodaja, stanovanje - Gorenjska, Tržič

Gorenjska, Kranj - oddaja, poslovni prostor

  • 11,00 € / m² (~ 330,00 €)
  • 30 m²
  • Oddaja, poslovni prostor - Gorenjska, Kranj

Gorenjska, Kranj - oddaja, poslovni prostor

  • 11,00 € / m² (~ 1.279,30 €)
  • 116 m²
  • Oddaja, poslovni prostor - Gorenjska, Kranj