PET NASVETOV OB PRODAJI NEPREMIČNINE

Torek, 9. april 2024

Vsakdo, ki želi prodati svojo nepremičnino strmi k temu,  da iztrži zanjo kar najboljšo ceno. Kljub temu, da so cene nepremičnin v preteklem obdobju poskočile v nebo je pomembo, da prodajalci ostanejo na realnih tleh.

Poglejmo kateri so tisti poglavitni dejavniki, ki vplivajo na ceno nepremičnine:

Lokacija: je eden najpomembnejših dejavnikov za nakup nepremičnine. Družini, ki ima šoloobvezne otroke je pomembno, da se v bližini nahaja šola oz. vrtec. Starejšim osebam je bistvenega pomena, da je v neposredni bližini vsa nujna infrastruktura (avtobusna postaja, trgovina, banka, pošta, zdravstveni dom,….). Za nekoga drugega je dobra lokacija bližina avtoceste. Glede na hiter življenjski slog večina pričakuje,  da ima bistvene stvari na dosegu roke. 

Čistoča nepremičnine: potrebno je poskrbeti za urejenost in čistočo nepremičnine. Tudi če pohištvo in oprema nista po zadnjih modnih trendih je pomembo, da je nepremičnina čista in urejena. Čista nepremičnina na kupcu pusti dober prvi vtis.

Manjša sanacijska dela: še pred samo prodajo nepremičnine je dobro poskrbeti za vsa manjša popravila, kot so pleskanje sten, zamenjava žarnic in stikal, odstranitev pokvarjenega pohištva, …

Funkcionalnost nepremičnine: neodvisno od velikosti nepremičnine, je kupcem pomembnejša smiselna razporeditev prostorov/pohištva. Tako tudi manjše stanovanje s smiselno postavitvijo pohištva ustvari občutek večjega.

Stanje nepremičnine: kupec takoj ob vstopu opazi v kakšnem stanju je nepremičnina oz. kaj vse je še potrebno obnoviti. V kolikor je nepremičnina potrebna celovite obnove (okna, tla, instalacije, obnova kopalnice,…), bi pričakovali nižjo cene nepremičnine kot, če bi bila le-ta v brezhibnem stanju.

Poleg zgoraj naštetih dejavnikov je vse večji poudarek na energetski učinkovitosti nepremičnine. Kupci so pozorni na to, če je bila na objektu zamenjana streha, obnovljena fasada, ali je stavba protipotresno varna itd.

Prav tako pri nakupu, predvsem stanovanja igra pomembno vlogo tudi parkirišče.

Aktualna ponudba

Gorenjska, Tržič - prodaja, stanovanje

  • 129.000,00 €
  • 71 m²
  • Prodaja, stanovanje - Gorenjska, Tržič

Gorenjska, Kranj - oddaja, poslovni prostor

  • 11,00 € / m² (~ 330,00 €)
  • 30 m²
  • Oddaja, poslovni prostor - Gorenjska, Kranj

Gorenjska, Kranj - oddaja, poslovni prostor

  • 11,00 € / m² (~ 1.279,30 €)
  • 116 m²
  • Oddaja, poslovni prostor - Gorenjska, Kranj